Wat is essentieel om mee te nemen naar de sauna?

Nu de herfst in aantocht is boeken steeds meer mensen een wellness dagje, hoe heerlijk is het terwijl het buiten kouder en kouder wordt jij lekker in de sauna kan genieten. Misschien heb je al een wellness dagje gepland of ga je die nog plannen, maar is het je eerste keer naar de sauna en heb je geen idee wat essentieel is om mee te nemen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een dagje naar de sauna, van welke handdoeken tot aan wat je kan verwachten in de sauna zelf.

Wat moet je meenemen?

Let goed op welke dag je boekt, de meeste sauna’s hebben 1 dag door de weeks en soms ook in het weekend een badpakkendag, je bent dan verplicht een badpak of bikini te dragen. Ga je op een normale dag dan ben je voornamelijk naakt in de sauna, maar toch zijn er wat dingen die je mee moet brengen:

  • Een handdoek: deze is ook verplicht en kan je eventueel aanschaffen bij de balie als je het bent vergeten
  • Een badjas en slipper: ook deze zijn verplicht en te koop of te huur bij de incheckbalie, je mag het restaurant namelijk zonder badjas niet in
  • Een lekker huispak: deze is een absolute must, maar is niet verplicht, meer voor jezelf wanneer je terug naar huis moet rijden. 

Wat kan je verwachten in de sauna zelf?

Je hebt waarschijnlijk een wellness dag geboekt om helemaal te kunnen ontspannen even tijd in jezelf te kunnen investeren. Iedere sauna is anders het is dan ook echt aan te raden om de website goed door te nemen, zodat je weet hoe het eruit ziet, maar ook wat de huisregels zijn. Je mag bijvoorbeeld nooit het restaurant in zonder badjas, maar verder loopt iedereen naakt en soms met een handdoek om zich heen naar het volgende ontspan moment. Is het je eerste keer in de sauna, bouw dan langzaam je bezoek in de sauna op. Je kan immers meer dan alleen in de sauna zitten. De meeste wellness locaties hebben ook een zwembad, een jacuzzi en zelfs een kruidenbad en uiteraard diverse soorten sauna’s. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *